November 9-én a PCB Design Kft. nyitotta szélesre kapuit az érdeklődők számára, a MELT, immár második szakmai, nyílt napján. Az elektronikai tervezéssel és termékfejlesztéssel foglalkozó mérnökiroda az elektronikai termékek fejlesztésének nehézségeire, csapdáira hívta fel a figyelmet. Lazányi János a cég ügyvezetője sokéves tapasztalatát osztotta meg a hallgatósággal

2019-et követően – a járvány miatti kényszerű kihagyás után –, 2023. október 18-án a ChipCAD Kft. ismét megrendezte, hagyományos, éves szaknapját. A rendezvény iránti töretlen érdeklődést jól mutatta, hogy előzetesen több mint százan regisztráltak

Október 11-én a Budapesti LaVida DUNA Rendezvényházban rendezte meg hagyományteremtő jelleggel első szakmai napját a SZOMEL Kft., amely kettős profillal rendelkezik: fordító- és tolmácsiroda, valamint híradástechnikai tervezőiroda is egyszerre. Az esemény középpontjában ezúttal a híradástechnika állt. A közel 100 fős hallgatóság a hazai hírközlés minden területét képviselte (szabályozóhatóság és állami szolgáltatócégek mérnökei, vezetői, valamint a versenyszféra számos szereplőjének, hírközlési szolgáltatóknak és elektronikai fejlesztő-gyártó vállalatok szakemberei).

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a berlini székhelyű energiewaechter GmbH–val együttműködésben szakmai utat szervez Németországba 2023. szeptember 25-28. között energiainfrastruktúra témakörben, melyre ezúton továbbítjuk meghívásukat önnek, illetve a témában illetékes munkatársának.

Nagy érdeklődés kísérte idén is az elektronikai ipar legnagyobb hazai rendezvényét, melyen a tavalyihoz képest 30%-kal nőtt a kiállítói terület, de a látogatottság és a kiállítók száma is meghaladta a 2022 évit. Több mint 1700 szakember, 20 országból, közel 500 cég képviseletében vett részt a MOM Rendezvényközpontban, az InnoElectro 2023 Kiállításon és Konferencián. A Magyarországi Elektronikai Társaság háromnapos rendezvényét 36 szakmai előadás, három verseny és hibrid B2B fórum tette tartalmasabbá!

A Magyarországi Elektronikai Társaság idei rendezvényén indítja útjára a szakmai elismerést. Az első alkalommal meghirdetett InnoElectro Nagydíjra a kiállítók egy-egy terméküket nevezhetik, amelyet valamilyen formában bemutatnak. Legyen az saját fejlesztésű, vagy akár forgalmazott eszköz, berendezés, vagy bármilyen termék, szoftver, szolgáltatás. A lényeg, hogy innovatív megoldású legyen, amely előre mutató módon segíti az elektronikai ipar valamelyik területét. A pályázónak ki kell fejtenie, miben rejlik a termék innovációja. A díj alapítója a MELT.