2021. március 13-án a Divelex Ipari és Szolgáltató Betéti Társaság (www.elektronikai-kitek.5mp.eu ) szervezésében, az Óbudai Egyetem védnökségével rendezték meg Budapesten a XXIV. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt. A járványveszélyre való tekintettel a küzdelem a korlátozások szigorú betartásával zajlott.

Az egynapos rendezvénynek ezúttal is a BHE Bonn Hungary Kft. adott otthont az EL-TEC Centerben. A verseny első napja – ahol az egységes építési és mérési feladat elvégzésére is sor került volna – a fenti okok miatt sajnos elmaradt. Ennek a helyszínét a korábbi években az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara biztosította.

Minden versenyző, a szervezők által meghatározott idősávban mutatta be és védte meg pályaművét, így a versenyzők egymás alkotásait sajnálatos módon nem láthatták. Az egyes pályaművekről készült rövid videó cikkünk végén érhető el.

Az idei dobogós helyezettek és pályamunkáik:

I. helyezett

I. helyezett: Szécsy Levente – Setra N2 (Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Távközlési Technikuma, Budapest, felkészítő tanár: Torma Károly)

II. helyezett

II. helyezett: Magyarovics Marcell Antal – Diszkrét tranzisztoros HF-erősítő (Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma, Budapest, felkészítő tanár: Bellon Csaba János)

III. helyezett

III. helyezett: Csollár Ferenc, Giricz Dávid – Távvezérelt robot automatikus gyártáshoz (Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikuma, Kecskemét, felkészítő tanár: Ladányi Sándor)

A zsűri tagjai (részint a verseny szervezői): Diószegi Gyula, Farkas Viktor, Jáger Sándor. (Jáger Sándor több mint egy évtizeddel ezelőtt a verseny első helyezettje volt.)

Köszönet illeti a felkészítő tanárokat áldozatos munkájukért, valamint a verseny helyszínét biztosító intézményeket is felajánlásukért. Köszönet Nagymáté Csabának, aki a verseny ötletgazdája volt, és a szervezőmunkából is kivette részét.

Már megkezdődött a – remélhetően teljes értékű – XXV. Jubileumi Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny szervezése, amelyre a Versenyfelhívás őszi közzétételét követően nevezhetnek hazai és külhoni elektronikai szakképzéssel foglalkozó, középfokú szakképző intézmények diákjai. Az első három pályamű 2022 tavaszán, a MELT rendezvényén, az InnoElectro Kiállítás és Konferencián kerül bemutatásra.

Magyarországi Elektronikai Társaság
EL-TECH Center
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
admin [kukac] melt.hu

Adószám: 18131440-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0013021
KSH statisztikai számjel: 18131440-9499-529-01
Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt., 10101205-09703900-01001000

terkep v3