A mikroelektronikai áramköri modulok és rendszerek szerelési technológiája a harmadik évezred folyamatos hajtóerejeként működik. A szilícium-alapú félvezető chipek, vékonyréteg és kerámia alapú áramkörök, valamint nyomtatott huzalozású lemezek gyártás- és szereléstechnológiájának tudásfejlesztése és világszintű terjesztése számunkra is kiemelt feladat, ezért mostantól a MELT is befogadó szervezete az International Microelectronics And Packaging Society (iMAPS) által koordinált nemzetközi mikroelektronikai kapcsolatoknak!

Az iMAPS Hungary Chapter-t a közelmúltban aktiváltuk újra tagszervezetünkkel, a BME-ETT-vel szoros együttműködésben annak érdekében, hogy ezen a területen is híd szerepet vállalhassunk az ipar, az oktatás és a tudomány között.

Fő fókuszunk:

  • mikroelektronika tokozási (packaging) és összekapcsolási technológiák, ideértve a nyomtatott huzalozású lemezek, a vékony- és vastagréteg, hibrid áramkörök, multichip modulok technológiáit
  • érzékelők, aktuátorok és kijelzők, alkatrész összeszerelés
  • hőtani folyamatok
  • lézer technológiák
  • számítógépes tervezés és integrált gyártás, gyártásvezérlés és vállalatirányítás
  • megbízhatóság és minőségirányítás
  • hallgatói alapú tevékenységek, nyílt laboratóriumok szervezése, érzékenyítés a mikroelektronika felékonferenciák és szemináriumok szervezése, illetve részvétel ezeken

Az IMAPS magyarországi tagozata a MELT-en keresztül nyitott minden mérnök számára! Ismerje meg jobban a kezdeményezésben résztvevőket és csatlakozzon az IMAPS tagozathoz!

A BME-ETT honlapját ide, az iMPAS honlapját pedig ide kattintva érheti el!

Magyarországi Elektronikai Társaság
EL-TECH Center
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
admin [kukac] melt.hu

Adószám: 18131440-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0013021
KSH statisztikai számjel: 18131440-9499-529-01
Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt., 10101205-09703900-01001000

terkep v3