Az elektronikai ipar képviselői mutatták be innovációs tevékenységüket az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak és az NKFIH-nak 2019. március 13-án, a MELT szervezésében.

Az elektronikai ipar kulcsfontosságú a gazdaságban, szerepe az innovációt és az ipar egészét tekintve is speciális. A hazai vállalatok a szakmai aktivitás teljes spektrumát megjelenítik a kutatás-fejlesztéstől a tervezésen és a gyártáson át egészen a kereskedelemi és egyéb szolgáltatásokig. Jelentős a szerepük az oktatás és a szakképzés formálásában is. Iparágunk egyfajta ernyőként szolgál a teljes iparban, hiszen az elektronikai ipar szinte minden területen kiveszi a részét a termelésből és az innovációból – legyen szó az autó-, vagy akár az infokommunikációs-iparról. Az elektronikai iparban az innováció minden fajtája jelen van.

2018-ban az ipari termelés, ezen belül a feldolgozóipar kibocsátásának több mint 3,5%-os bővülése mellett – a feldolgozóipar tizenhárom alága közül – a számítógép; elektronikai, optikai termék gyártási volumene emelkedett a leginkább (6,8%-kal)!

A MELT kiemelten fontosnak tartja, hogy a politikai döntéshozók számára hangsúlyosan és egységben jelenítse meg az elektronikai ipar szereplőit, az őket összekapcsoló közös értékeket, lehetőségeket, problémákat, feladatokat – melyek sokszor a kedvezőtlen iparági besorolás miatt háttérbe szorulnak.

A MELT tagjainak és az magyarországi elektronikai ipar több nagy szereplőjének rendezett bemutatkozón részt vett Birkner Zoltán az NKFIH elnöke, Lukács Pál az ITM tanácsadója és Botos Viktor a MELT ügyvezetője.

Az elektronikai ipar részéről bemutatkozott a BHE Bonn Hungary Kft. (Kazi Károly ügyvezető), Tungsram (Pongrácz Ferenc, innovációért felelős igazgató), a Thyssenkrupp (Naszádos László, osztályvezető), a Technoorg Linda (Szigethy András, ügyvezető), az Allion Europe Kft. (Ivo Nikolov, Business Development Manager Europe), a PCB Design Kft. (Lazányi János ügyvezető) és a Microsolder Kft. (Regős Péter, ügyvezető).

A MELT és az elektronikai ipar reprezentatív vállalatai rövid prezentációban mutatták be innovációs tevékenységüket. A találkozó célja volt továbbá, hogy felhívjuk a kormányzati szereplők figyelmét iparágunkra, a benne rejlő lehetőségekre, sajátos problémáira, egyúttal információval szolgáljunk az új, kiírás előtt álló pályázatokhoz. Az NKFIH részéről Birkner Zoltán elnök készségesen és részletekbe menően reagált az előzetesen felvetett kérdésekre, problémákra.

Magyarországi Elektronikai Társaság
EL-TECH Center
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
admin [kukac] melt.hu

Adószám: 18131440-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0013021
KSH statisztikai számjel: 18131440-9499-529-01
Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt., 10101205-09703900-01001000

terkep v3