Küldetés

Magyarország elektronikai ipara jelentős, világszerte elismert hagyományokkal rendelkezik.
Mint az egyik legaktívabb fejlődést mutató ágazatot a gazdaság húzóágazatának tekintjük. Fontosnak tartjuk a hagyományoknak megfelelően a kutatás-fejlesztés, a termék előállítás, a kapcsolódó marketing színvonalának emelését az ágazati kapcsolatok mind hatékonyabb kihasználásával.
Céljaink eléréséhez fontosnak tartjuk a külföldi kapcsolatokat egyrészt szakmai szervezetekkel másrészt kétoldalú partner kapcsolatokkal.
Munkánk során az elektronikai ipart, mint egy széles szakmai környezetben működő ágazatot tekintjük, és így célunk a kormányzati szervekkel, a kapcsolódó ágazatokkal is az intenzív együttműködés fejlesztése.

Tekintettel mindezekre, az iparban érdekelt cégek a magyarországi elektronikai ipar szerepének megerősítése és közép-kelet-európai regionális vezető szerepének megtartása érdekében az alapító tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. tv. (Etv.) és a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) rendelkezései alapján társadalmi szervezet, Magyarországi Elektronikai Társaság létrehozásáról döntöttek a 2008. június 10. napján megtartott alakuló közgyűlésen az Alapszabályban foglaltak szerint.

 

Partnereink

Magyar Nemzeti Kereskedőház
Paretners - ELEKTRONET
Hipa banner