Jellemzően milyen vastag egy immerziós ón bevonat? Melyik az a két fő forrasztási paraméter, ami a létrejövő fémközi (diffúziós) réteg vastagságát alapvetően befolyásolja? Az infra-sugárzásos újraömlesztés során jellemzően mely hőátadási módokkal kell számolni? Mit nevezünk intermetallikus vegyületnek?...
...Ön választ tudna adni ezekre a kérdésekre?

2020 decemberében első alkalommal rendezéstük meg a MELT Forrasztási Kvízversenyt, ahol egy applikáció segítségével adhattak választ a résztvevők 50 trükkös forrasztástechnológiai kérdésre.
A játékban középiskolások és egyetemisták/főiskolások vehettek részt, a legjobbakat a tagjaink által felajánlott tárgyi jutalmakkal díjaztuk.

A verseny főszervezője a Magyarországi Elektronikai Társaság, kiemelt szakmai partnere a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem VIK ETT volt.

A karácsony előtt zárult versenyre 93-an regisztráltak; a középiskolások közül Vincze Márk és Vincze Máté Tamás (Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Technikum), míg az egyetemisták közül Kovács Richárd (BME VIK) érte el a legjobb eredményt. Ezúton is gratulálunk kiemelkedő teljesítményükhöz!

A verseny győztesei

Kérdéssor összeállítói voltak:

  • Regős Péter (Microsolder Kft.)
  • Dr. Géczy Attila (BME VIK ETT)
  • Lambert Miklós (MELT)
  • Bődi Béla (ELAS Kft.)

A díjak és felajánlóik:

  • ERSA i-CON PICO forrasztóállomás és STANNOL forraszanyag válogatás – Microsolder Kft. – ERSA – STANNOL
  • 10x10 cm-es nyomtatott áramkör ingyenes legyártása – BME VIK ETT
  • SENSIRION SHT31 szenzor – Sensirion Hungary Kft.
  • ELEKTROnet folyóirat 2020. évi számai – Heiling Média Kft.

Az elektronikai ipar munkaerő-piaci kihívásaira legfőképpen azzal adhatunk megfelelő választ, ha minden eszközzel megpróbáljuk felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt. Hisszük, hogy a kiállításainkról most a világhálóra költözött játék is alkalmas eszköz lehet ehhez.

Magyarországi Elektronikai Társaság
EL-TECH Center
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
admin [kukac] melt.hu

Adószám: 18131440-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0013021
KSH statisztikai számjel: 18131440-9499-529-01
Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt., 10101205-09703900-01001000

terkep v3