Sikeres rendezvény után zárta kapuit az ELECTROSUB kiállítás és konferencia a Magyaroszági Elektronikai Társaság szakmai szervezésében. A Syma-csarnokban 2019. április 3-5. között találkoztak az elektronikai ipar résztvevői, melyek a tervezéstől a gyártásig szinte az egész spektrumát lefedték az ágazatnak. 91 kiállító 1300 m2-en mutatta be fejlesztéseit, termékeit, technológiáit. Az ELECTROSUB hiánypótló, hiszen az elektronikai ipar számára nincs hasonló rendezvény hazánkban.

A rendezvény fővédnöke Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, védnöke Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke volt. Az ELECTROSUB-ot Dr. Birkner Zoltán, az ITM részéről Szepesi Balázs, gazdaságfejlesztési helyettes államtitkár és Dr. Kazi Károly a MELT elnöke nyitották meg.

Fotó: Frame4Studio
Az ELECTROSUB ünnepélyes megnyitása
Fotó: Frame4Studio
Dr. Birkner Zoltán az NKFIH tervezett, új pályázati rendszerét ismertette az érdeklődőkkel

A kiállítás mellett 3 napon keresztül, 2 teremben, összesen 42 előadás keretében osztották meg ismereteiket és tapasztalataikat a közönséggel a szakemberek,. Az előadások legtöbbször teltházzal folytak, ami jól tükrözi a rendezvény hiánypótló szerepét. Az szakemberek törekedtek arra, hogy ne csupán a saját termékeiket, technológiájukat népszerűsítsék, hanem az adott terület jövőképét, trendjeit is bemutassák. Számos érdekes téma került terítékre az önvezető autóelektronikai fejlesztésektől és tesztelésüktől, a jövő akkumulátorain át a drónfelderítésig.

Az előadások résztvevői a kiállítói standokon működés közben is megismerhették a legújabb berendezéseket, fejlesztéseket.

Fotó: Frame4Studio

A kiállításon és a konferencián több mint 1800 látogató vett részt, összesen 12 országból. Így az ELECTROSUB valódi nemzetközi rendezvénnyé vált már a második alkalommal.

Az elektronikai megoldások behálózzák mindennapjainkat, számos iparág hasznosítja termékeit, technológiáit az autógyártástól egészen az élelmiszeriparig. Fontos, hogy az elektornikai ipar szereleplőinek – melyek a statisztikai mutatókban sokszor csak más iparág részeként érhetők tetten – olyan fórumot teremtsünk, amelyet az azonos kihívások és feladatok kötnek össze. Várunk minden érdeklődőt, látogatót a következő ELECTROSUB-on is!

Fotó: Frame4Studio
Fotó: Frame4Studio
Fotó: Frame4Studio
Magyarországi Elektronikai Társaság
EL-TECH Center
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
admin [kukac] melt.hu

Adószám: 18131440-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0013021
KSH statisztikai számjel: 18131440-9499-529-01
Bankszámlaszám: Budapest Bank Zrt., 10101205-09703900-01001000

terkep v3